2799457
Το Pranic Healing Είναι Επιστήμη
Επόμενο άρθρο >
2799458
Τι Νοείται Επιστήμη
Βασιζόμενοι στο λεξικό της Οξφόρδης, η επιστήμη, γενικότερα, είναι «η διανοητική και πρακτική δραστηριότητα που περιλαμβάνει τη συστημική μελέτη της δομής και της συμπεριφοράς του υλικού και φυσικού κόσμου μέσα από τη παρατήρηση και το πείραμα». Προέρχεται από τη λατινική λέξη scientia, της οποίας η ρίζα είναι scire, που σημαίνει γνωρίζω.
Κατ’ αυτόν τον τρόπο η επιστήμη αναφέρεται σε κάθε προσπάθεια η οποία είναι το αποτέλεσμα της συστημικής μελέτης, παρατήρησης και πειράματος. Για την ακρίβεια, το να είναι κανείς επιστημονικός γίνεται αντιληπτό ως έχοντας αρχές, μεθόδους και τύπους, τα οποία ακολούθως οδηγούν σε παρόμοια συμπεράσματα.
Μια επιστημονική μέθοδος σε αυτήν την περίπτωση, χαρακτηρίζεται από την παρατήρηση ενός φαινομένου, τη σκέψη και διερώτηση γιατί συμβαίνει ή γιατί ή πως συμβαίνει και μετά κάνοντας μια δήλωση, ονομαζόμενη υπόθεση, η οποία μπορεί να εξακριβωθεί μέσα από το πείραμα.
Για παράδειγμα, η παρατήρησή σας μπορεί να είναι ότι κάθε φορά που αφιερώνετε πολύ χρόνο, πάνω από 8 ώρες, καθώς εργάζεστε ασταμάτητα στον υπολογιστή, καταλήγετε να έχετε πονοκέφαλο. Παρόλα αυτά, εάν κάνετε ορισμένα διαλλείματα ανάμεσα στη δουλειά σας για να ξεκουραστείτε και να κάνετε άσκηση για τα μάτια και τους ώμους σας, παραμένετε μια χαρά. Σε αυτήν την περίπτωση η υπόθεσή σας είναι: το να δουλεύει κανείς ασταμάτητα με τον υπολογιστή για πολλές ώρες οδηγεί σε πονοκέφαλο. Έτσι, οργανώνοντας ώρες ανάπαυσης και φυσικής άσκησης, διατηρεί το σώμα υγιέστερο και προλαμβάνει τον πονοκέφαλο. Μόλις έχετε την υπόθεση, χρειάζεστε να ορίστε τις μεταβλητές και τα σημεία ελέγχου για τα πειράματά σας, τα οποία ακολουθούνται από μια μελέτη του προκείμενου θέματος και των προηγούμενων εκτελεσμένων πειραμάτων. Μετά σχεδιάζετε το πείραμά σας, καταγράφετε τα δεδομένα, αναλύετε και τελικώς βγάζετε τα συμπεράσματά σας.
Τα επιστημονικά πειράματα μπορούν να επαναληφθούν από άλλους επιστήμονες και να αξιολογηθούν και πάλι για να εξεταστεί η ακρίβειά τους.
Πως το Pranic Healing Θεωρείται Επιστήμη
Το Pranic Healing έχει αναπτυχθεί από τον Master Choa Kok Sui και βασίστηκε στην παρατήρησή του ότι η ζωτική ενέργεια όντως υπάρχει η οποία επηρεάζει συνεχώς την υγεία και την ευεξία του σώματός μας.
Άνθρωποι με λιγότερη ζωτική ενέργεια και μολυσμένη αύρα τείνουν να είναι αδύναμοι και άρρωστοι, ενώ άνθρωποι με περισσότερη ενέργεια και πιο φωτεινή αύρα τείνουν να είναι υγιέστεροι. Οι ενορατικές του παρατηρήσεις και οι περιπτώσεις σε ασθενείς έχουν επίσης δείξει ότι άνθρωποι με συγκεκριμένα ενεργειακά πρότυπα τείνουν να έχουν παρόμοιες ασθένειες. Για παράδειγμα, όλοι οι ασθενείς με υπέρταση παρατηρήθηκε ότι έχουν υπερενεργοποιημένο το τσάκρα του Μένγκ-Μέιν, όπως επίσης συμφορημένο και υπερνεργοποιημένο το ηλιακό πλέγμα.
Η τεράστιά του γνώση και μελέτη σε διάφορα θεραπευτικά τυπικά, πνευματικές τεχνολογίες και παραδοσιακές επιστήμες συμπεριλαμβανομένου τη γιόγκα, το κινέζικο τσι κούνγκ, τη θεοσοφία και ψυχικά φαινόμενα τον βοήθησαν να κατανοήσει το θέμα βαθύτατα και να σχεδιάσει πειράματα για να επικυρώσει περαιτέρω τα ευρήματά του.
Τα πειράματα πραγματοποιήθηκαν σε πραγματικούς ασθενείς με διάφορα θέματα υγείας και ασθένειες. Τα αποτελέσματα των θεραπευτικών τεχνικών ερευνήθηκαν μέσω ενορατικών παρατηρήσεων και συνεντεύξεων.
Ο Master Choa Kok Sui πέρασε πάνω από 20 χρόνια έρευνας για να διαμορφώσει το Pranic Healing ως μια επιστήμη με αρχές, τεχνικές και βήματα με σκοπό, ο οποιοσδήποτε ακολουθεί τις διαδικασίες, να έχει τα αναμενόμενα αποτελέσματα.
Τελικά το 1987, το Pranic Healing εισήχθη στο κοινό μέσω της έκδοσης ενός βιβλίου που λέγεται «Η αρχαία επιστήμη και τέχνη του Pranic Healing» του οποίου το όνομα αργότερα άλλαξε σε «Θαύματα μέσω του Pranic Healing».
Με το Pranic Healing να γίνεται όλο και πιο δημοφιλές σε διάφορες χώρες, περισσότεροι άνθρωποι άρχισαν να το εφαρμόζουν σε ασθενείς και να καταγράφουν τις μαρτυρίες τους και ο Master Choa Kok Sui ενθάρρυνε τέτοια πειράματα και παρατηρήσεις έτσι ώστε να επικυρώσουν περαιτέρω την αποτελεσματικότητα αυτού του συστήματος. Ορισμένες από τις μαρτυρίες συμπεριλήφθησαν στο τελευταίο κεφάλαιο του βιβλίου Θαύματα μέσω του Pranic Healing για το κοινό να τα δει.
Η απλότητα, η εκζήτηση, ο μη-σεκταρισμός και η διανοητική προσέγγιση στην περιγραφή των ασθενειών και η παροχή λύσεων προς έρευνα και καλυτέρευσή τους, έκανε το Pranic Healing μια δημοφιλή μέθοδο, ακόμα και ανάμεσα σε γιατρούς.
Σύντομα έγιναν εργαστήρια Pranic Healing σε πανεπιστήμια, νοσοκομεία, εκκλησίες και εταιρείες. Το Νοσοκομείο Νευροχειρουργικής της Καλιφόρνια ήταν ανάμεσα στα πρώτα νοσοκομεία όπου εργαστήρια του Pranic Healing έλαβαν μέρος για να συμπληρώσουν τις ιατρικές θεραπείες.Στη συνέχεια, τμήματα του Pranic Healing εδραιώθηκαν σε αρκετά νοσοκομεία συμπεριλαμβανομένου του Νοσοκομείου Apollo Speciality στο Τσενάι, του Νοσοκομείου Sir Charles Gairdner Hospital Nedlands στη δυτική Αυστραλία, και στο Cancer Center of Ventura County Oxnard στην Καλιφόρνια για να βοηθήσουν τους ασθενείς να ανακάμψουν γρηγορότερα.
Ο Master Choa Kok Sui εισήγαγε το Pranic Healing ως μια συμπληρωματική θεραπεία στην ιατρική θεραπεία, όχι ως αντικαταστάτη, καθώς πραγματεύεται περισσότερο το ενεργειακό σώμα και τα ενεργειακά κέντρα παρά τα φυσικά όργανα. Βασιζόμενος στην αρχή της αντιστοιχίας, παρατήρησε πως ό,τι επηρεάζει το ενεργειακό σώμα, επηρεάζει το φυσικό σώμα και αντιστρόφως ανάλογα, ο οποίος είναι και ένας από τους λόγους για τους οποίους έχει αποτέλεσμα.
Ακαδημαϊκές Έρευνες που Έχουν Δημοσιευθεί
-- Μία από τις μελέτες του Pranic Healing έλαβε χώρα στο Νοσοκομείο του Τσενάι στην Ινδία. Οι καθιερωμένες εργαστηριακές εξετάσεις έγιναν σε βακτήρια και ποντίκια για να επικυρωθεί η αποτελεσματικότητα του Pranic Healing στη θεραπεία πληγών, στη μείωση του στρες και στη χειρουργική. Ο στόχος ήταν να παρατηρηθεί η ταχύτητα ανάνηψης των ασθενών ενώ εφαρμόζεται το Pranic Healing, συγκρινόμενη με την κανονική ταχύτητα. Τα αποτελέσματα έδειξαν μία ταχύτερη ανάνηψη για τους ασθενείς που είχαν δεχθεί τη συμπληρωματική θεραπεία.
-- Ένα άλλο πείραμα έγινε στη Superbrain Yoga από την Kim Siar από το Norristown Middle School Pennsylvania το 2005, το οποίο έδειξε 21.487% καλυτέρευση στα αποτελέσματα των εξετάσεων της ομάδας μελέτης συγκρινόμενο με το 2.7125% της ελεγχόμενης ομάδας. Υπήρξε επίσης δραματική αύξηση στη μαθητική συμμετοχή μέσα και έξω από την τάξη.
-- Η Dr.Joie P. Jones, καθηγήτρια στις ραδιολογικές επιστήμες στο Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια, στο Irvine διεκπεραίωσε μια έρευνα με θέμα: «Ποσοτική αξιολόγηση του Pranic Healing χρησιμοποιώντας την ακτινοβολία των κυττάρων σε καλλιέργεια» η οποία έδειξε ότι το 48.8% του κυτταρικού ρυθμού επιβίωσης με ακτινοβολία γ μπορεί να αυξηθεί έως το 92.3% εφαρμόζοντας Pranic Healing πριν και μετά την ακτινοβολία.
-- «Η σχέση του διαλογισμού στις δίδυμες καρδιές με τις νευρο-ορμόνες και τα νευροπεπτίδια» ήταν ο τίτλος μίας άλλης μελέτης που διεξήχθη από την Glenn Joseph Mendoza, M.D., M.P.H. και Master Pranic Healer & τον Suriya Ghorpadkar, στο New Jersey που απέδειξε ότι υπάρχει μια θετική σχέση ανάμεσα στο διαλογισμό στις δίδυμες καρδιές και στα επίπεδα ορού της μελατονίνης (έως 300% αύξηση) αλλά καμία σημαντική επίπτωση στις πλάσμα β-ενδορφίνες.
-- Ο Δρ. και Master Pranic Healer, Glenn Joseph Mendoza έκανε μια άλλη έρευνα με τίτλο: «Οι επιπτώσεις του Pranic Healing στη νευρογένεση» μαζί με τον Δρ.Eugenius η οποία έδειξε 25% αύξηση σε νεοσύστατα κύτταρα σε ιππόκαμπους που θεραπεύτηκαν εφαρμόζοντας Pranic Healing.
-- Η Andrea Tarabek R.N. και ο Jim Sorden, Senior Certified Pranic Healer, στην Καλιφόρνια έκαναν μια έρευνα το Δεκέμβριο του 2003 με τίτλο «Έρευνα στις επιπτώσεις των τεχνικών του Pranic Healing στη διαδικασία του τοκετού και στα μητρικά αποτελέσματα», στην οποία οι τεχνικές του Pranic Healing εφαρμόσθηκαν για να προετοιμάσουν αίθουσες τοκετού από το Φεβρουάριο έως το Δεκέμβριο του 2003. Τα δεδομένα 256 γεννήσεων από το Φεβρουάριο έως το Δεκέμβριο συγκρινόμενα με 722 γεννήσεις το 2000, 2001 και 2002 έδειξαν θετικές επιπτώσεις στη διαδικασία του τοκετού και στα μητρικά αποτελέσματα. Το 19% των περιπτώσεων με άθικτο περίνεο το 2002 αυξήθηκε έως 33% ενώ το 34% των περιπτώσεων χωρίς πόνο αυξήθηκε σε 45%. Το 22% των περιπτώσεων με επιπλοκές το 2002 μειώθηκε σε 17% τη περίοδο Φεβρουάριο-Δεκέμβριο 2003.
-- Το 2004 στο Western Australian Centre για τον καρκίνο και ανακουφιστικής φροντίδας, το Πανεπιστήμιο Edith Cowan διεξήγαγε μια έρευνα μαζί με την Aurora Popescu ως βοηθό έρευνας σε καρκινοπαθείς ασθενείς. Μια 17-μηνη μελέτη σε ασθενείς λαμβάνοντες συμπληρωματική θεραπεία, συμπεριλαμβανομένου Pranic Healing, μέσω του SCGH Brownes Cancer Support Centre ανέφερε βελτιώσεις και στην ποιότητα της ζωής και στο βαθμό συμπτωμάτων καταπόνησης. Αυτές οι βελτιώσεις σημειώθηκαν ανάμεσα στις τιμές πριν και μετά από κάθε επίσκεψη θεραπείας, και υπήρχε επίσης βελτίωση κατά τη διάρκεια των επισκέψεων από την πρώτη θεραπεία έως την έκτη.
-- «Οι επιπτώσεις του Pranic Healing σε προβλήματα συμπεριφοράς και σχολικής απόδοσης σε κορίτσια σε οίκο ανηλίκων» ήταν ο τίτλος μίας άλλης έρευνας από τη Δρ.Vrunda J. Pimpalkhute, Υπεύθυνη του τμήματος Ολιστικής Καρδιακής Αποκατάστασης στο M.S.R. Medical Teaching Hospital., στη Karnataka στην Ινδία. 22 κορίτσια σε ένα οίκο ανηλίκων θεραπεύτηκαν για 3 μήνες για να καλυτερεύσουν τη συμπεριφορά τους και τη σχολική τους απόδοση και σημαντικές βελτιώσεις παρατηρήθηκαν στη καταστροφική συμπεριφορά, στους καβγάδες, να ουρούν στο κρεβάτι τους στον ύπνο τους και στις βαθμολογίες τους.
Παρόμοιες έρευνες έχουν γίνει και είναι επίσης στη διαδικασία επικύρωσης της αποτελεσματικότητας του Pranic Healing που ασχολείται με διάφορα ζητήματα υγείας.
Όντως, η θεραπεία τα αρχαία χρόνια θεωρούνταν περισσότερο ως τέχνη παρά ως επιστήμη, και η θεραπευτική τεχνολογία με καλά εδραιωμένες αρχές, τεχνικές και πρωτόκολλα είναι συχνά δύσκολο να βρεθεί ανάμεσα σε αρχαίες θεραπευτικές μεθόδους.
Υπ’ αυτήν την έννοια το Pranic Healing είναι μια επιστήμη καθώς θα μπορούσε να παρουσιάσει μια σταδιακή μέθοδο και διαδικασία η οποία εάν εφαρμοζόταν από ανθρώπους εξοπλισμένους με αυτήν τη γνώση μπορεί να οδηγήσει σε παρόμοια αναμενόμενα αποτελέσματα.
Την παρούσα περίοδο, το Pranic Healing εξασκείται σε πάνω από 100 χώρες και το βιβλίο Θαύματα μέσω του Pranic Healing μεταφράζεται σε περισσότερες από 11 γλώσσες.
Η φράση «Το Pranic Healing είναι μια επιστήμη και τέχνη της θεραπείας» έχει γίνει μια διάσημη φράση με την οποία οι εξασκούντες συνηθίζουν να το περιγράφουν.
Το Pranic healing δεν έχει σκοπό αντικαταστήσει την κλασική ιατρική, αλλά να την συμπληρώσει.
Πηγή: www.pranaworld.net
2792275